De Sportsgrain Bar (70 gram) is het eerste broodproduct met sportspecifieke eigenschappen. De samenstelling van dit speciale ‘sportbrood’ is gebaseerd op aanbevelingen van HAN SENECA Sports & Exercise Nutrition, die in opdracht van Sportsgrain onderzoek uitvoerden in het InnoSportLab Papendal. “ Voedingswaarde Energie Vetten Verzadigd Enkelvoudig onverzadigd Meervoudig onverzadigd Transvetten 1114 kJ (266 kcal) 2,6 g 0,3 g 0,5 g 1,5 g 0 g Koolhydraten Suikers Voedingsvezel Eiwit Zout De combinatie van zetmeel en vruchten in de Sportsgrain Bar zorgt voor een mix van zetmeel/glucose en fructose in een verhouding van 2:1. Dit sluit aan bij de meest recente wetenschappelijke inzichten voor het optimaliseren van de koolhydraatinname en het maximaliseren van koolhydraatoxidatie, wat van belang kan zijn tijdens langdurige en/of frequente intensieve inspanning. Floris Wardenaar, Sportdiëtist HAN Sport en Bewegen. De Sportsgrain Bar is al geruime tijd verkrijgbaar in het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal. Daarnaast leverde Sportsgrain tijdens de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji de Bar aan de gehele Nederlandse equipe, en ging de Bar met het Nederlands voetbalelſtal mee naar het WK in Brazilië. Voor sportieve consumenten is de Sportsgrain Bar te bestellen via shop.sportsgrain.com. Sportverenigingen, sportdiëtisten en/of andere zakelijk geïnteresseerden vinden op www.sportsgrain.com/zakelijk meer informatie. per 100 g 46,4 g 24,6 g 6,3 g 10 g 600 mg Ingrediënten Fruit (cranberries, rozijnen, bananen), volkorenmeel (tarwe, teff), water, suiker, tarwebloem, tarwegluten, wortel, gist, lijnzaadmeel, tarwekiemen, zout, zuurdeegpoeder (tarwe), gerstemoutpoeder, calciumcarbonaat, koolzaadolie, riboflavine, melkzuurbacteriën www.sportsgrain.com Pagina 43

Pagina 45

Voor reclamefolders, online magazines en artikelen zie het Online Touch online publisher CMS systeem. Met de mogelijkheid voor een webwinkel in uw publicaties.

Sport & Geneeskunde nummer 3 | november 2015 Lees publicatie 52Home


You need flash player to view this online publication